Rörinspektion

Om det förekommer återkommande stopp i avloppet eller andra problem med avloppet fast man har rensat/spolat sina avloppsrör så kan man göra en rörinspektion för att hitta det underliggande problemet.

En rörinspektion går till genom att man för ner en speciell inspektionskamera i ledningen och undersöker om det finns några sprickor, skarvförskjutningar, rötter eller något annat problem som kräver vidare åtgärd. skulle vi hitta något som inte borde vara i ett avloppsrör så har vi utrustning för att åtgärda detta med exempelvis relining.

Fler anledningar

Andra anledningar till att genomföra en filmning av avloppet kan vara exempelvis:
  • Nybyggnation
  • Kontroll av rörens skick
  • Vid övertagande av fastighet (vid besiktning)
  • Vid särskilt krävande stopp-avhjälpning

Rörinspektion – Hur går det till?

Innan vi filmar ditt avlopp så brukar det vara en bra idé att spola det rent. På så sätt är det enklare att hitta orsaken till felet eftersom all smuts och lagringar kan försämra bildkvalitén och även dölja eventuella sprickor med mera.

Detta gör vi med hjälp av ställbar högtrycksspolning med tillhörande spolslang och munstycke.

Filma avlopp

När det väl är dags att börja filma så använder vi oss av en inspektionskamera. Vi börjar att filma ditt avlopp från ditt kök eller badrum eller där problemet visar sig som mest, är problemet exempelvis stopp i toalett eller stopp i vasken börjar vi inspektionen därifrån. När kameran väl är inne i röret så inspekterar vi noga på skärmen och letar efter eventuella fel med dina avloppsrör.