Avlopp

Ring vår avloppsjour för akut hjälp

Journummer för akut: 040-101065

Vi är alltid tillgängliga

Vår avloppsjour är tillgänglig 24/7 alla tider, alla dagar. Vi levererar och besöker er vart ni än befinner er i Skåne. Vi har mångårig erfarenhet och expertis inom VA branschen (Vatten och Avlopp). Vi använder bara de bästa och senaste resurserna & verktygen för att utföra det bästa arbetet, för ett rimligt pris givetvis! 

Stopp i avloppet i köket eller på toaletten, rör som slammat eller växt igen, frusit sönder eller på annat sätt havererat, kan ge vattenskador som är svåra och dyra att åtgärda. Därför är rekommendationen att underhålla sitt avloppssystem ca vart 5e år med en fastighetsspolning.

Oftast uppstår akuta ledningsproblem eller stopp i avloppet efter arbetstid, under helger och på kvällar.
Därför erbjuder vi på Högtryckstjänst Syd avloppsjour dygnet runt årets alla dagar – ring till riktiga experter! 

Avloppsspolning

Har du problem med Kluckande eller illaluktande avlopp? Lugn vi hjälper dig! Problem i fastighetens avloppssystem beror oftast på bristfälligt underhåll. Ett avlopp som luktar illa och stopp i avloppet kan få besvärliga och dyra konsekvenser som vattenskador och driftsstopp.

Hur ofta ska man utföra avloppsspolning?

Rekommendationen är att underhålla dina avloppsrör ca vart 3e-5e år.

Hur går avloppsspolning till?

Vi utför avloppsspolning med hjälp av högtrycksspolning med hetvatten utan tillsatser på upp till 400 bar för att få bort fett, slam och rost samt annat som kan orsaka problem om det får ligga kvar i ledningarna.Det är viktigt att åtgärda grundproblemet snabbt eftersom det är enklare och billigare än att ta itu med stora problem som översvämningar. Vatten har en förmåga att snabbt tränga in i materialet och orsaka skador som mögel, röta, bakterier och dålig lukt.

Förebygg avloppsproblem på följande sätt:

Det allra bästa för att förebygga avloppsstopp och översvämningar är regelbunden högtrycksspolning och stamspolning av avlopp och stammar. Det minskar risken för dyra akuta utryckningar och skador. Ett annat tips är att bara spola ner kiss, bajs och vanligt toalettpapper i toaletten och att inte skölja ner matrester och fett i köksavloppet.

Kontakta oss för avloppsspolning & stamspolningar

Ring oss direkt om det bubblar och luktar illa i diskhon eller vid återkommande stopp i avloppen. Då rengör vi dina avlopp med högtrycksspolning och åtgärdar stoppets orsaker. Vid eventuella vattenskador åtgärdar vi även det skadade utrymmet genom att suga upp vatten, sanera och avfukta.

Ring oss på 040-101065 för avloppsspolning och stamspolning i Skåne.

Filma avlopp

Filma avlopp, små eller stora rör spelar ingen roll!

Filma avlopp gör man om det förekommer återkommande stopp eller problem med avloppet fast man har rensat/spolat ledningarna. Då kan man göra en rörinspektion genom att filma avloppet för att hitta det underliggande problemet.

Filma avlopp - hur funkar det?

En rörinspektion genom att filma avloppet, går till genom att man för ner speciell kamera i ledningen och undersöker om det finns några sprickor, skarvförskjutningar, rötter eller något annat problem som kräver vidare åtgärd.

Skulle vi hitta något som inte borde vara i ett avloppsrör så har vi utrustning för att åtgärda detta.